Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Σταφιδόπιτα

Καλημέρες πολλές και χαμογελαστές :)

Υλικά:
4 φλυτζάνια αλεύρι
4 κουτ. γλυκού μπέικιν
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι βούτυρο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 αυγά
κανέλα
2 φλυτζάνια σταφίδες (ξανθές)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 ποτήρια γάλα (περίπου)
αμύγδαλα

Πως γίνεται:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και το βούτυρο. Βάζουμε στο αλεύρι το μπέικιν και το αλάτι. Στο βούτυρο με τα αυγά και τη ζάχαρη βάζουμε τη σταφίδα, το ξύσμα το γάλα, και μετά σιγά σιγά το αλεύρι. Το χτυπάμε λίγο ακόμη και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Πάνω σκορπίζουμε τα αμύγδαλα. Όταν ψηθεί το πασπαλίζουμε και με ζάχαρη άχνη.
Είναι κάτι μεταξύ σταφιδόψμου και κέικ με σταφίδες, είναι όμως πολύ καλή λύση για πρωϊνό ή ελαφρύ σνακ/απογευματινο κλπ.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου