Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Μοσχάρι με μελιτζάνες στη γάστρα

Υλικά: 
1 kg μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
6 μελιτζάνες φλάσκες
1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
λίγο μπαχάρι και κανέλα αν θέλετε για ιδιαίτερη γεύση

Πως γίνεται:
Βάζουμε όλα τα υλικά στη γάστρα, ρίχνουμε από πάνω το λάδι και το λευκό κρασί και τα ψήνουμε στο φούρνο μας στους 200 βαθμούς για 2 περίπου ώρες κοιτώντας κάθε μια ώρα για να μην πιάσουν.
Αν θέλετε μπορείτε να τσιγαρίσετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας πρώτα, όπως επίσης και τις μελιτζάνες αλλά σε χοντρά κομμάτια όχι σε φέτες. Απλώς αν τηγανιστούν γίνονται πιο βαριά, και πιο νόστιμα βέβαια..... Αυτό εξαρτάται από εσάς και τα στομάχια σας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου