Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Γρανίτα Λεμόνι

Υλικά:
1 λίτρο νερό
700 γρ. ζαχαρη
10 λεμόνια

Πως γίνεται:
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα στίβουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις κούπες από τα λεμόνια για 10 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα και τον χυμό από τα λεμόνια. Σουρώνουμε μέσα σ΄ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες μέχρι να παγώσει ελαφρά. Βγάζουμε από την κατάψυξη και κτυπάμε την γρανίτα στο μίξερ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες και ξαναχτυπάμε. Η γρανίτα είναι έτοιμη. Είναι μπελαλίδικη, το ξέρω όπως και το σπιτικό παγωτό, επειδή χτυπάμε πολλές φορές, αλλά είναι πάρα πολύ νόστιμη και αξίζει τον κόπο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου