Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Μπριζόλες χοιρινές με λαχανικά

Υλικά:
1-1/2 κιλό χοιρινές μπριζόλες
5 πατάτες
3-4 κρεμμύδια
5 καρότα
2 γούλες σέλινο
3 ντομάτες
30 γρ. αλεύρι
4 κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι λευκό κρασί
4 κ.σ. ντοματοπελτέ
4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
λίγο κορν φλάουρ

Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε
σε κομματάκια ή λωρίδες. Πλένουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε δυνατή
 φωτιά για 3 με 4 λεπτά. Βάζουμε τα μισά λαχανικά στον πάτο μιάς μεγάλης κατσαρόλας,
από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες και τέλος βάζουμε και τα υπόλοιπα
λαχανικά. Ρίχνουμε το κρασί, τον ντοματοπελτέ διαλυμμένο σε νερό
και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε νερό όσο χρειαστεί για να μισοσκεπάσει τα υλικά μας
και τέλος περιχύνουμε με το βούτυρο από το τηγάνι. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες
 και να απορροφηθεί το νερό. Βγάζουμε τότε τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε μία πιατέλα και
γύρω-γύρω τα λαχανικά. Αφαιρούμε το πολύ λίπος από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα το
κορν φλάουρ και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε να γίνει χυλός και το ρίχνουμε πάνω από τις μπριζόλες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου