Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Γιαουρτόπιτα

Υλικά:
Για τη ζύμη:
3 φλυτζάνια αλεύρι
1 γιαούρτι στραγγιστό
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση:
400 γρ. φέτα
150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
πιπέρι
Και:
3 αυγά
500 γρ. γάλα
λάδι (για το άλειμμα των φύλλων)

Πως γίνεται:
Πρώτα ετοιμάζουμε την ζύμη, ζυμώνοντας όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Οταν είναι έτοιμη την βάζουμε στο ψυγείο για 30', σκεπασμένη με μεμβράνη.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα τυριά μαζί με το πιπέρι.
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 μπαλάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψί.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το βάζουμε μέσα στο ταψί, το λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε μια στρώση από τα τυριά μας.
Φτιάχνουμε το δεύτερο φύλλο, σκεπάζουμε τα τυριά, λαδώνουμε πάλι και ρίχνουμε ξανά μια στρώση τυριά.
Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο, το βάζουμε και αυτό, το λαδώνουμε και βάζουμε τα τελευταία τυριά.
Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο, σκεπάζουμε την πίτα μας, το λαδώνουμε ελαφρά.
Χαράζουμε την πίτα μας.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
Την αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.
Επίσης εναλλακτικά γίνεται και με έτοιμα φύλλα για πίτα, ή σφολιάτα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου