Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Μάφινς λεμονιού

Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι
1 αυγό
2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ.σούπας ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
μισή κούπα χυμό λεμονιού
ξύσμα ενός λεμονιού
(σαν κούπα μπορείτε να μετράτε με το κεσεδάκι του γιαουρτιού αν θέλετε)

Πως γίνεται:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν.
Δεν το χτυπάμε πολύ το μίγμα αρκεί να ενωθούν τα υλικά
Αφου τελειώσουμε το χτύπημα τα βάζουμε σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες θήκες για μάφινς.
Μετά τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου