Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Λικέρ Σοκολάτα

Υλικά:
1/2 λίτρο γάλα  με όλα τα λιπαρά
2 φακελάκια βανίλια
200 γρ κουβερτούρα
500 γρ. ζάχαρη άχνη
125 ml δυνατό καφέ φίλτρου
1/2 λίτρο Βότκα
3 κουτ. σούπας γάλα συμπυκνωμένο

Πως γίνεται:
Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια και το κατεβάζουμε από την φωτιά
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την ρίχνουμε στο βρασμένο γάλα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε την άχνη και ξανα ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα, τον καφέ και τη Βότκα
Βάζουμε το λικέρ σε μπουκάλι γυάλινο με καπάκι ασφαλείας και το  αφήνουμε  σε ντουλάπι για 2 μέρες. Το κουνάμε πότε πότε καί μετά το βάζουμε στο ψυγείο και το  κρατάμε μέχρι ένα μήνα (αν μείνει που δεν πρόκειται σας το λέω).
Καλή επιτυχία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου