Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Ψωμί ντομάτας

Υλικά:
2 φλιτζάνια ντοματοχυμό
1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
6  φλιτζάνια αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ρίγανη
1/4 κουταλιάς πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
βασιλικό από τη γλάστρα (αν θέλετε βάλτε για μυρωδιά, και αποξηραμένος το ίδιο είναι)

Πως γίνεται:
Αλείβετε με λάδι ένα μεγάλο μπωλ και το ταψί που θα ψήσετε το ψωμί.  Ζεσταίνετε το ντοματοχυμό, τη σάλτσα και το λάδι λίγο. Ανακατεύετε 3 φλιτζάνια αλεύρι με τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε τη ντομάτα και ανακατέψτε για 3 λεπτά. Σταδιακά προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι.  Η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο. Ζυμώστε για 5 λεπτά, τοποθετήστε τη ζύμη στο μπωλ και αφήστε την να φουσκώσει για μια ώρα. Ζυμώστε ξανά, αφήστε τη για άλλα 15 λεπτά, πλάστε τη σε 2 φραντζόλες και βάλτε τις στο ταψί.  Σκεπάστε τις φρατζόλες και αφήστε τις για άλλα 45 λεπτά. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 C. Ψήστε τις φρατζόλες για 10 λεπτά, κατεβάστε στους 180 C και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά. Αφήστε τα στη σχάρα να κρυώσουν λίγο και είστε έτοιμοι!

Είναι λίγο μπελαλίδικο, όπως όλα τα ψωμιά, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου