Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Χοιρινό κρασάτο

Υλικά: 
1,5 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
2 ποτήρια κρασί
1 ποτήρι βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Πως γίνεται:
Τηγανίζουμε το κρέας στο βούτυρ και το σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό να το σκεπάζει, και το πιπέρι και το αφήνουμε μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος βάζουμε και το αλάτι.
Εγώ το κάνω στη γάστρα αν και γίνεται ακόμα πιο ωραίο αν τηγανιστεί λίγο πρώτα. Η επιλογή του κρασιού κάνει και τη διαφορά στη γεύση. Αν θέλετε δοκιμάστε το με ημίγλυκο ή μαυροδάφνη. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές αλλά και ρύζι.
Καλή όρεξη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου