Υλικά:
Για την βάση:
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα (όχι στιγμής αυτό που το βράζουμε με γάλα)
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 κουβερτούρα 125gr
3 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές βούτυρο
1 γάλα εβαπορέ
Λίγο νερό
Για την κρέμα:
1 γάλα ζαχαρούχο
1 μόρφατ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Πως γίνεται:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο μισό εβαπορέ και ρίχνουμε το υπόλοιπο εβαπορέ στην κατσαρόλα.
Αφού διαλύσουμε καλά την κρέμα τη ρίχνουμε και αυτή στην κατσαρόλα. Τέλος ρίχνουμε την άχνη, γεμίζουμε το μισό κουτάκι του εβαπορέ με νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καθ'όλη την διάρκεια για να μην κολλήσει το μίγμα.
Αποσύρουμε από το μάτι όταν πήξει και γίνει κρέμα σχετικά σφιχτή, ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σαν βάση σε ένα μεγάλο τάπερ ώστε να έχει περίπου ένα δάχτυλο πάχος και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο και το ξύσμα ώστε να γίνει σταθερή κρέμα.
Όταν κρυώσει η βάση το στρώνουμε από πάνω και ρίχνουμε την τρούφα ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλά και μετά σερβίρουμε.
Είναι λίγο μπελαλίδικη το ξέρω, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη!
Για την βάση:
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα (όχι στιγμής αυτό που το βράζουμε με γάλα)
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 κουβερτούρα 125gr
3 κ.σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές βούτυρο
1 γάλα εβαπορέ
Λίγο νερό
Για την κρέμα:
1 γάλα ζαχαρούχο
1 μόρφατ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Πως γίνεται:
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο μισό εβαπορέ και ρίχνουμε το υπόλοιπο εβαπορέ στην κατσαρόλα.
Αφού διαλύσουμε καλά την κρέμα τη ρίχνουμε και αυτή στην κατσαρόλα. Τέλος ρίχνουμε την άχνη, γεμίζουμε το μισό κουτάκι του εβαπορέ με νερό και το προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καθ'όλη την διάρκεια για να μην κολλήσει το μίγμα.
Αποσύρουμε από το μάτι όταν πήξει και γίνει κρέμα σχετικά σφιχτή, ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σαν βάση σε ένα μεγάλο τάπερ ώστε να έχει περίπου ένα δάχτυλο πάχος και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο και το ξύσμα ώστε να γίνει σταθερή κρέμα.
Όταν κρυώσει η βάση το στρώνουμε από πάνω και ρίχνουμε την τρούφα ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλά και μετά σερβίρουμε.
Είναι λίγο μπελαλίδικη το ξέρω, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου