Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
λίγο κρασί λευκό
ντοματοχυμό
κανέλλα
μοσχοκάρυδο
1 κύβο βοδινό
όχι αλάτι, το αλάτι το προσθέτουμε στο τέλος αφού γίνει το φαγητό για να μην σφίξει το κρέας
Πως γίνεται:
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (δεν το καίμε, να μη γίνει καφέ, απλά να χρυσίσει) σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε μετά και το κρέας κομμένο σε μερίδες ή μικρότερα κομμάτια να σοταριστεί (δε χρειάζεται να ψηθεί αρκετά γιατί θα γίνει σκληρό), από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε λίγο άσπρο κρασί και περιμένουμε λίγο να ψιλοεξατμιστεί. Ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τον κύβο, την κανέλλα, και το μοσχοκάρυδο. Ανάλογα με τη χύτρα προσθέτουμε και 2 ποτήρια νερό. Σε χύτρα, στη χαμηλή θερμοκρασία σχεδόν 1 ώρα από την ώρα που θα σφυρίξει. Σε κανονική κατσαρόλα δεν έχω δοκιμάσει, σίγουρα όμως θα χρειάζεται αρκετό νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία, πάνω από 2 ώρες. Πρέπει να βγει μια πυκνή σάλτσα (αν είναι πολύ νερουλό στο τέλος, βγάλτε το καπάκι και αφήστε να βράσει κιάλλο) για να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Καλή όρεξη.
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
λίγο κρασί λευκό
ντοματοχυμό
κανέλλα
μοσχοκάρυδο
1 κύβο βοδινό
όχι αλάτι, το αλάτι το προσθέτουμε στο τέλος αφού γίνει το φαγητό για να μην σφίξει το κρέας
Πως γίνεται:
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (δεν το καίμε, να μη γίνει καφέ, απλά να χρυσίσει) σε δυνατή θερμοκρασία. Ρίχνουμε μετά και το κρέας κομμένο σε μερίδες ή μικρότερα κομμάτια να σοταριστεί (δε χρειάζεται να ψηθεί αρκετά γιατί θα γίνει σκληρό), από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε λίγο άσπρο κρασί και περιμένουμε λίγο να ψιλοεξατμιστεί. Ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τον κύβο, την κανέλλα, και το μοσχοκάρυδο. Ανάλογα με τη χύτρα προσθέτουμε και 2 ποτήρια νερό. Σε χύτρα, στη χαμηλή θερμοκρασία σχεδόν 1 ώρα από την ώρα που θα σφυρίξει. Σε κανονική κατσαρόλα δεν έχω δοκιμάσει, σίγουρα όμως θα χρειάζεται αρκετό νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία, πάνω από 2 ώρες. Πρέπει να βγει μια πυκνή σάλτσα (αν είναι πολύ νερουλό στο τέλος, βγάλτε το καπάκι και αφήστε να βράσει κιάλλο) για να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Καλή όρεξη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου