Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν
2 κουταλάκια αλάτι
1 φλυτζάνι βούτυρο
μισο φλυτζάνι σόδα (σουρωτή από το ψυγείο)
250 γραμ. κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
3 αυγά
1 φλυτζάνι τυριά τριμμένα
4 ντομάτες
ελάχιστη ζάχαρη
Πως γίνεται:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τρίβουμε μέσα το βούτυρο. Προσθέτουμε τη σόδα. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, ζυμωμένη ελαφρά και τη βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 40 λεπτά. Σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Τον βράζουμε μερικά λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Βάζουμε μόλις κρυώσει τα αυγά, τα τυριά και αν θέλουμε λίγο μαϊντανό.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρούτσικο φύλλο και την απλώνουμε σε ταρτιέρα ή σε στρογγυλό ταψάκι. Βάζουμε το μείγμα του κιμά και από πάνω τις ντομάτες κυκλικά. Ρίχνουμε και λίγο βούτυρο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη (αν θέλετε ρίχνετε και τυράκι από πάνω). Ψήνουμε την τάρτα στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 170 και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου. Για να μην καεί η ζύμη στις άκρες τη σκεπάζουμε με μια λουρίδα αλουμινόχαρτο.
Καλή όρεξη.
3 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν
2 κουταλάκια αλάτι
1 φλυτζάνι βούτυρο
μισο φλυτζάνι σόδα (σουρωτή από το ψυγείο)
250 γραμ. κιμά
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
3 αυγά
1 φλυτζάνι τυριά τριμμένα
4 ντομάτες
ελάχιστη ζάχαρη
Πως γίνεται:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τρίβουμε μέσα το βούτυρο. Προσθέτουμε τη σόδα. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, ζυμωμένη ελαφρά και τη βάζουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για 40 λεπτά. Σωτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Τον βράζουμε μερικά λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Βάζουμε μόλις κρυώσει τα αυγά, τα τυριά και αν θέλουμε λίγο μαϊντανό.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρούτσικο φύλλο και την απλώνουμε σε ταρτιέρα ή σε στρογγυλό ταψάκι. Βάζουμε το μείγμα του κιμά και από πάνω τις ντομάτες κυκλικά. Ρίχνουμε και λίγο βούτυρο λιωμένο, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη (αν θέλετε ρίχνετε και τυράκι από πάνω). Ψήνουμε την τάρτα στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 170 και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου. Για να μην καεί η ζύμη στις άκρες τη σκεπάζουμε με μια λουρίδα αλουμινόχαρτο.
Καλή όρεξη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου