Υλικά:
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι (αν θέλετε χρησιμοποιήστε τόνο σε νερό αλλα στραγγίξτε το πολύ καλά)
1 μικρό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
λίγες ελιές
3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
χυμό μισού λεμονιού
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
4-5 μεγάλα φύλλα μαρουλιού ή ρόκας αν δεν βρείτε/θέλετε μαρούλια
Πως γίνεται:
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε με τον τόνο. Ρίχνουμε μέσα τον άνηθο, τις πιπεριές, την κάπαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τις ελιές κομμένες σε φέτες και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί,ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Ραντίζουμε τη σαλάτα με το ξίδι, το ελαιόλαδο,το ταμπάσκο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε και το μαρούλι/ρόκα τελευταίο και ανακατεύουμε. Το μαρούλι και η ρόκα δεν πρέπει να μένουν, όλα τα υπόλοιπα μπορείτε να τα βάλετε σε τάπερ και να τα φάτε και την επόμενη μέρα, μαρούλι και ρόκα ξαναπροσθέτουμε φρέσκα κάθε φορά που θέλουμε να φάμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά τη σερβίρουμε.
2 κονσέρβες τόνο σε λάδι (αν θέλετε χρησιμοποιήστε τόνο σε νερό αλλα στραγγίξτε το πολύ καλά)
1 μικρό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
1 ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
λίγες ελιές
3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
χυμό μισού λεμονιού
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
4-5 μεγάλα φύλλα μαρουλιού ή ρόκας αν δεν βρείτε/θέλετε μαρούλια
Πως γίνεται:
Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε με τον τόνο. Ρίχνουμε μέσα τον άνηθο, τις πιπεριές, την κάπαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τις ελιές κομμένες σε φέτες και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί,ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Ραντίζουμε τη σαλάτα με το ξίδι, το ελαιόλαδο,το ταμπάσκο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε και το μαρούλι/ρόκα τελευταίο και ανακατεύουμε. Το μαρούλι και η ρόκα δεν πρέπει να μένουν, όλα τα υπόλοιπα μπορείτε να τα βάλετε σε τάπερ και να τα φάτε και την επόμενη μέρα, μαρούλι και ρόκα ξαναπροσθέτουμε φρέσκα κάθε φορά που θέλουμε να φάμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα και μετά τη σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου