Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια ότι σχέδιο θέλετε
2 κρέμες γάλακτος μικρές
150 γρ. μπέικον
350 γρ. ζαμπόν (σε όσους αρέσει γίνεται νοστιμότερο και με σαλάμι αέρως)
250 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Πως γίνεται:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το αυγό μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αυγό μέσα στη κρέμα. Κόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν σε τετράγωνα κομματάκια και σε ένα τηγάνι τα τσιγαρίζουμε ελαφρά χωρίς λάδι. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε αμέσως μετά τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, (την οποία τοποθετούμε ξανά στο μάτι, έχοντάς το όμως σβηστό) ενώ είναι ακόμη καυτά και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα αλλαντικά, τη κρέμα γάλακτος με το αυγό, το τριμμένο τυρί, ελάχιστο αλάτι ανακατεύοντάς τα, ανακινώντας με τα χέρια μας την κατσαρόλα πάνω κάτω. Η καρμπονάρα σερβίρεται ζεστή και τρώγεται άμεσα.
Καλή σας όρεξη.
1 πακέτο μακαρόνια ότι σχέδιο θέλετε
2 κρέμες γάλακτος μικρές
150 γρ. μπέικον
350 γρ. ζαμπόν (σε όσους αρέσει γίνεται νοστιμότερο και με σαλάμι αέρως)
250 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Πως γίνεται:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το αυγό μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αυγό μέσα στη κρέμα. Κόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν σε τετράγωνα κομματάκια και σε ένα τηγάνι τα τσιγαρίζουμε ελαφρά χωρίς λάδι. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε αμέσως μετά τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, (την οποία τοποθετούμε ξανά στο μάτι, έχοντάς το όμως σβηστό) ενώ είναι ακόμη καυτά και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα αλλαντικά, τη κρέμα γάλακτος με το αυγό, το τριμμένο τυρί, ελάχιστο αλάτι ανακατεύοντάς τα, ανακινώντας με τα χέρια μας την κατσαρόλα πάνω κάτω. Η καρμπονάρα σερβίρεται ζεστή και τρώγεται άμεσα.
Καλή σας όρεξη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου