Υλικά:
1 σακουλάκι φακές (500γρ.)
2-3 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 πουμαρό ή ντομάτα σάλτσα
Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε τις φακές από πετρούλες και σκουπιδάκια που τυχόν υπάρχουν στο σακουλάκι. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τις φακές και τις ξεπλένουμε καλά με νερό κάτω από τη βρύση. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και νερό τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά πετάμε το νερό. Ύστερα τις ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε περίπου δύο λίτρα νερό, το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο (κομμένο ή ολόκληρο) και τα αφήνουμε να βράσουν (αν έχετε χύτρα ρίχνετε και το ντοματοχυμό και μόλις σφυρίξει το χαμηλώνετε και το αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά περίπου). Αν είναι σε απλή κατσαρόλα, μόλις αρχίσουν βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μια ώρα περίπου. Όταν αρχίσουν να χυλώνουν προσθέτουμε αν θέλουμε το κονκασέ ντομάτας και βράζουμε για λίγη ώρα ακόμη.
1 σακουλάκι φακές (500γρ.)
2-3 κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 πουμαρό ή ντομάτα σάλτσα
Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε τις φακές από πετρούλες και σκουπιδάκια που τυχόν υπάρχουν στο σακουλάκι. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τις φακές και τις ξεπλένουμε καλά με νερό κάτω από τη βρύση. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και νερό τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά πετάμε το νερό. Ύστερα τις ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε περίπου δύο λίτρα νερό, το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο (κομμένο ή ολόκληρο) και τα αφήνουμε να βράσουν (αν έχετε χύτρα ρίχνετε και το ντοματοχυμό και μόλις σφυρίξει το χαμηλώνετε και το αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά περίπου). Αν είναι σε απλή κατσαρόλα, μόλις αρχίσουν βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μια ώρα περίπου. Όταν αρχίσουν να χυλώνουν προσθέτουμε αν θέλουμε το κονκασέ ντομάτας και βράζουμε για λίγη ώρα ακόμη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου