Υλικά:
2 κρόκοι αυγών
40 γρ. ζάχαρη
2 κ.τ.γ. στιγμιαίος καφές
2 κ.τ.σ. ρούμι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ασπράδι αυγού
50 γρ. κουβερτούρα
Σαντιγύ για το γαρνίρισμα
Πως γίνεται:
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν πάρα πολύ. Διαλύουμε τον καφέ στο ρούμι και τον ρίχνουμε στα αυγά χτυπώντας και πάλι. Σε δυο διαφορετικά μπολ χτυπάμε το ασπράδι σε πολύ σφιχτή μαρέγκα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ενώνουμε προσεκτικά με το μίγμα των κρόκων ώστε να μην κόψει! Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Έπειτα σπάμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό και ύστερα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε γύρω γύρω με την σοκολάτα και με λίγη σαντιγύ.
Καλή επιτυχία!
2 κρόκοι αυγών
40 γρ. ζάχαρη
2 κ.τ.γ. στιγμιαίος καφές
2 κ.τ.σ. ρούμι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ασπράδι αυγού
50 γρ. κουβερτούρα
Σαντιγύ για το γαρνίρισμα
Πως γίνεται:
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν πάρα πολύ. Διαλύουμε τον καφέ στο ρούμι και τον ρίχνουμε στα αυγά χτυπώντας και πάλι. Σε δυο διαφορετικά μπολ χτυπάμε το ασπράδι σε πολύ σφιχτή μαρέγκα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ενώνουμε προσεκτικά με το μίγμα των κρόκων ώστε να μην κόψει! Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Έπειτα σπάμε την σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Βυθίζουμε την φόρμα σε ζεστό νερό και ύστερα την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε γύρω γύρω με την σοκολάτα και με λίγη σαντιγύ.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου