Υλικά:
3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλεύρι (όσο πάρει)
300 γρ. τυρί φέτα
2-4 κ.σ. άνηθο (όσο θέλει ο καθένας)
1 κουτάκι 330 ml σόδα
μισό κ.γ μπεικιν πάουντερ
1 αυγό
μισό φλυτζάνι γάλα φρέσκο
αλάτι/πιπέρι
ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το μπεικιν, την σόδα, και τον άνηθο.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το τυρί που έχουμε τρίψει πιο πριν, βάζουμε αλάτι (όχι πολύ γιατί βάλαμε τη φέτα) και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε και το αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός (να μπορούμε να τον πλάσουμε δηλαδή).
Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν τους κεφτέδες) και μ’ ένα κουτάλι βάζουμε τον χυλό στο τηγάνι.
Τα τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να πιάσουν ελαφριά κρούστα.
Πεντανόστιμοι και σχετικά εύκολοι, τρώγονται άμεσα και με μανία!
Καλή επιτυχία και πολύ πολύ καλή όρεξη!
3 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
Αλεύρι (όσο πάρει)
300 γρ. τυρί φέτα
2-4 κ.σ. άνηθο (όσο θέλει ο καθένας)
1 κουτάκι 330 ml σόδα
μισό κ.γ μπεικιν πάουντερ
1 αυγό
μισό φλυτζάνι γάλα φρέσκο
αλάτι/πιπέρι
ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το μπεικιν, την σόδα, και τον άνηθο.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το τυρί που έχουμε τρίψει πιο πριν, βάζουμε αλάτι (όχι πολύ γιατί βάλαμε τη φέτα) και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε και το αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός (να μπορούμε να τον πλάσουμε δηλαδή).
Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο (τόσο ώστε να σκεπάζει σχεδόν τους κεφτέδες) και μ’ ένα κουτάλι βάζουμε τον χυλό στο τηγάνι.
Τα τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να πιάσουν ελαφριά κρούστα.
Πεντανόστιμοι και σχετικά εύκολοι, τρώγονται άμεσα και με μανία!
Καλή επιτυχία και πολύ πολύ καλή όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου