Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι αλάτι
μισό φλυτζάνι βούτυρο
μισό φλυτζάνι γάλα
ένα πιάτο αλλαντικά σε κυβάκια (και λουκάνικα επίσης αν θέλετε)
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας
2 φλυτζάνια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (πουλάνε σε συσκευασία στο σ/μ έτοιμα)
Πως γίνεται:
Κοσκινίζετε αλέυρι, μπέικιν και αλάτι. Τρίβετε μέσα το βούτυρο και ραντίζετε με γάλα το μείγμα. Ζυμώνετε τη ζύμη και την αφήνετε 40 λεπτά στο ψυγείο. Αν θέλετε τσιγαρίζετε λίγο τα αλλαντικά με το βούτυρο στο τηγάνι και τη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 5 λεπτάκια. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο λίγο παχύ. Το κόβετε σε δίσκους με μέτριο φλυτζάνι τσαγιού. Τους βάζετε στο ταψί και σηκώνετε ελαφρά τις άκρες σα μικρά ταρτάκια. Βάζετε επάνω το μείγμα σάλτσας και αλλαντικών, και από πάνω τα τριμμένα τυριά. Ψήνετε τις πίτσες σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά. Τρώγονται ζεστές και εξαφανίζονται άμεσα.
Καλή επιτυχία.
3 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι αλάτι
μισό φλυτζάνι βούτυρο
μισό φλυτζάνι γάλα
ένα πιάτο αλλαντικά σε κυβάκια (και λουκάνικα επίσης αν θέλετε)
βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
1 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας
2 φλυτζάνια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (πουλάνε σε συσκευασία στο σ/μ έτοιμα)
Πως γίνεται:
Κοσκινίζετε αλέυρι, μπέικιν και αλάτι. Τρίβετε μέσα το βούτυρο και ραντίζετε με γάλα το μείγμα. Ζυμώνετε τη ζύμη και την αφήνετε 40 λεπτά στο ψυγείο. Αν θέλετε τσιγαρίζετε λίγο τα αλλαντικά με το βούτυρο στο τηγάνι και τη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 5 λεπτάκια. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο λίγο παχύ. Το κόβετε σε δίσκους με μέτριο φλυτζάνι τσαγιού. Τους βάζετε στο ταψί και σηκώνετε ελαφρά τις άκρες σα μικρά ταρτάκια. Βάζετε επάνω το μείγμα σάλτσας και αλλαντικών, και από πάνω τα τριμμένα τυριά. Ψήνετε τις πίτσες σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά. Τρώγονται ζεστές και εξαφανίζονται άμεσα.
Καλή επιτυχία.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου