Υλικά:
1 κούπα ρυζάλευρο ή νεζεστέ
4 κούπες κρύο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
1 κούπα άχνη
Πως γίνεται:
Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύω το κρύο γάλα με το ριζάλευρο και την ζάχαρη. Κατόπιν τα βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα, μέχρι να πήξει. Ξεχωριστά έχω ένα ταψάκι, και το βουτυρώνω, και το πασπαλίζω με την άχνη ζάχαρη, σαν να πουδράρω τον πάτο του ταψιού. Ρίχνω από επάνω την καυτή κρέμα, και την στρώνω ομοιόμορφα, την βάζω επάνω στο μάτι, να καεί ο πάτος με την ζάχαρη, και να γίνει καραμέλα. Περιστρέφω το ταψί, και ελέγχω , αν άρχισε να φαίνεται από τον πάτο η καραμέλα. Αν φαίνεται, είναι έτοιμη. Το καταλαβαίνω, και από την μυρωδιά της καμένης ζάχαρης.
Την αφήνω, όπως είναι να κρυώσει καλά, διότι, όταν κρυώσει κόβεται καλλίτερα, και κατόπιν, την κόβω σε τρίγωνα κομμάτια.Αν θέλουμε τέλος την σερβίρουμε, και με παγωτό καϊμάκι.
Καλή όρεξη!
1 κούπα ρυζάλευρο ή νεζεστέ
4 κούπες κρύο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
1 κούπα άχνη
Πως γίνεται:
Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύω το κρύο γάλα με το ριζάλευρο και την ζάχαρη. Κατόπιν τα βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα, μέχρι να πήξει. Ξεχωριστά έχω ένα ταψάκι, και το βουτυρώνω, και το πασπαλίζω με την άχνη ζάχαρη, σαν να πουδράρω τον πάτο του ταψιού. Ρίχνω από επάνω την καυτή κρέμα, και την στρώνω ομοιόμορφα, την βάζω επάνω στο μάτι, να καεί ο πάτος με την ζάχαρη, και να γίνει καραμέλα. Περιστρέφω το ταψί, και ελέγχω , αν άρχισε να φαίνεται από τον πάτο η καραμέλα. Αν φαίνεται, είναι έτοιμη. Το καταλαβαίνω, και από την μυρωδιά της καμένης ζάχαρης.
Την αφήνω, όπως είναι να κρυώσει καλά, διότι, όταν κρυώσει κόβεται καλλίτερα, και κατόπιν, την κόβω σε τρίγωνα κομμάτια.Αν θέλουμε τέλος την σερβίρουμε, και με παγωτό καϊμάκι.
Καλή όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου