Υλικά:
1,5 κιλό χοιρνιή τηγανιά
ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (γίνεται και με πράσο αλλά τώρα δε βρίσκεις εύκολα)
2 κρεμμύδια
λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι μαυροδάφνη
Για το ριζότο:
2 φλυτζάνια μπασμάτι (ή ενα μπασμάτι, ένα κίτρινο για πιλάφι)
1 πιπεριά
1 κονσέρβα καλαμπόκι
μανιτάρια αν θέλετε
βούτυρο φρέσκο
νερό 5 φλυτζάνια
αλάτι, πιπέρι (συνήθως μετά)
Πως γίνεται:
Βάζουμε το λάδι να κάψει στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι που τα έχουμε ήδη ψιλοκόψει. Μετά προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε λίγο κιαυτό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Προσθέτουμε και νερό να τα σκεπάζει και κλείνουμε την κατσαρόλα. Για τη χύτρα είναι 40 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει, για την κατσαρόλα θα το δείτε πρέπει να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του (προσοχή μη κολλήσουν τα κρεμμύδια).
Το ριζότο: Βάζουμε σε ένα πυρέξ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα 5 ποτήρια νερό και από πάνω το φρέσκο βούτυρο (100 γραμμάρια σε κομματάκια μέσα στο πυρέξ). Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι και τα λαχανικά. Θέλει περίπου μισή ώρα ίσως και παραπάνω. Το βγάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία.
1,5 κιλό χοιρνιή τηγανιά
ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (γίνεται και με πράσο αλλά τώρα δε βρίσκεις εύκολα)
2 κρεμμύδια
λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι μαυροδάφνη
Για το ριζότο:
2 φλυτζάνια μπασμάτι (ή ενα μπασμάτι, ένα κίτρινο για πιλάφι)
1 πιπεριά
1 κονσέρβα καλαμπόκι
μανιτάρια αν θέλετε
βούτυρο φρέσκο
νερό 5 φλυτζάνια
αλάτι, πιπέρι (συνήθως μετά)
Πως γίνεται:
Βάζουμε το λάδι να κάψει στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι που τα έχουμε ήδη ψιλοκόψει. Μετά προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε λίγο κιαυτό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Προσθέτουμε και νερό να τα σκεπάζει και κλείνουμε την κατσαρόλα. Για τη χύτρα είναι 40 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει, για την κατσαρόλα θα το δείτε πρέπει να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του (προσοχή μη κολλήσουν τα κρεμμύδια).
Το ριζότο: Βάζουμε σε ένα πυρέξ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα 5 ποτήρια νερό και από πάνω το φρέσκο βούτυρο (100 γραμμάρια σε κομματάκια μέσα στο πυρέξ). Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μαλακώσει το ρύζι και τα λαχανικά. Θέλει περίπου μισή ώρα ίσως και παραπάνω. Το βγάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου