Υλικά:
300 γραμ. αμυγδαλόψιχα
4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
μισή κουταλιά μπέικιν
2 βανίλιες
300 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
450 γραμμάρια ζάχαρη
3 φλυτζάνια χλιαρό γάλα
5 αυγά
μισή κουταλιά σόδα φαγητού
Πως γίνεται:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τι βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε και τους κρόκους των αυγών χτυπώντας συνεχώς. Τα ασπράδια τα βάζουμε σε ένα άλλο πιάτο χωριστά. Διαλύουμε τη σόδα στο χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα αλέυρι, μαρέγκα και αμυγδαλόψιχα, λίγο-λίγο διαδοχικά ανακατέυοντας συνεχώς. Βουτυρώνουμε φόρμα ή ταψί και στρώνουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
300 γραμ. αμυγδαλόψιχα
4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
μισή κουταλιά μπέικιν
2 βανίλιες
300 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
450 γραμμάρια ζάχαρη
3 φλυτζάνια χλιαρό γάλα
5 αυγά
μισή κουταλιά σόδα φαγητού
Πως γίνεται:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τι βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε και τους κρόκους των αυγών χτυπώντας συνεχώς. Τα ασπράδια τα βάζουμε σε ένα άλλο πιάτο χωριστά. Διαλύουμε τη σόδα στο χλιαρό γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα αλέυρι, μαρέγκα και αμυγδαλόψιχα, λίγο-λίγο διαδοχικά ανακατέυοντας συνεχώς. Βουτυρώνουμε φόρμα ή ταψί και στρώνουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου