Υλικά:
8 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτάλια της σούπας ξύδι
1 μαγιά φακελάκι
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (γίνεται και χωρίς αλλά το καλαμπόκι δίνει ξεχωριστή γεύση αν έχετε στο σπίτι βάλτε)
2 ποτήρια νερό
Πως γίνεται:
Λιώνουμε την μαγιά στο ζεστό νερό. Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι καθώς και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Το αφήνουμε 45 λεπτά και μετά το πλάθουμε στο σχέδιο που θέλουμε. Λαδώνουμε τα ταψάκια μας και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Το ψωμί της Ευγενος είναι έτοιμο. Κρατιέται φρέσκο 2-3 μέρες (αν μείνει) και είναι πολύ νόστιμο. Όσο πιο πολύ αφήνουμε τη ζύμη τόσο πιο μαλακό και φρέσκο γίνεται αλλά επειδή έχει το ξύδι το συγκεκριμένο θέλει λίγο προσοχή γιαυτό για αρχή κρατήστε το χρόνο αυτό των 45 λεπτών το πολύ μια ώρα 'ξεκούρασης' της ζύμης.
Καλή επιτυχία.
8 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτάλια της σούπας ξύδι
1 μαγιά φακελάκι
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (γίνεται και χωρίς αλλά το καλαμπόκι δίνει ξεχωριστή γεύση αν έχετε στο σπίτι βάλτε)
2 ποτήρια νερό
Πως γίνεται:
Λιώνουμε την μαγιά στο ζεστό νερό. Ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι καθώς και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Το αφήνουμε 45 λεπτά και μετά το πλάθουμε στο σχέδιο που θέλουμε. Λαδώνουμε τα ταψάκια μας και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά. Το ψωμί της Ευγενος είναι έτοιμο. Κρατιέται φρέσκο 2-3 μέρες (αν μείνει) και είναι πολύ νόστιμο. Όσο πιο πολύ αφήνουμε τη ζύμη τόσο πιο μαλακό και φρέσκο γίνεται αλλά επειδή έχει το ξύδι το συγκεκριμένο θέλει λίγο προσοχή γιαυτό για αρχή κρατήστε το χρόνο αυτό των 45 λεπτών το πολύ μια ώρα 'ξεκούρασης' της ζύμης.
Καλή επιτυχία.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου