Υλικά:
4 μικρές χοιρινές μπριζόλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. μπέικον
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
1 αυγό χτυπημένο
2 φλυτζάνια ότι μαλακά τυριά θέλετε τριμμένα
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Πως γίνεται:
Καταρχήν πλένουμε καλά τις μπριζόλες μας να φύγουν αίματα και τυχόν κόκαλα.
Έπειτα, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί, όπου ρίχνουμε μπόλικο αλατοπίπερο. Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τις μπριζόλες να ψηθούν στο γκριλ για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε μεριά. Παράλληλα, κόβουμε το μπέικον σε πολύ λεπτές λωρίδες και το τσιγαρίζουμε για λίγο σε ένα τηγανάκι. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα τυριά. Θερμαίνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν λιώσουν τα τυρια και γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό.
Μόλις έχουν ψηθεί και οι μπριζόλες μας, τις βάζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα των τυριών και από πάνω γαρνίρουμε με το τσιγαρισμένο μπέικον.
Σερβίρεται με ρύζι, πατάτες φούρνου αλλά και με πατάτες τηγανιτές.
4 μικρές χοιρινές μπριζόλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. μπέικον
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
1 αυγό χτυπημένο
2 φλυτζάνια ότι μαλακά τυριά θέλετε τριμμένα
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Πως γίνεται:
Καταρχήν πλένουμε καλά τις μπριζόλες μας να φύγουν αίματα και τυχόν κόκαλα.
Έπειτα, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί, όπου ρίχνουμε μπόλικο αλατοπίπερο. Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τις μπριζόλες να ψηθούν στο γκριλ για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε μεριά. Παράλληλα, κόβουμε το μπέικον σε πολύ λεπτές λωρίδες και το τσιγαρίζουμε για λίγο σε ένα τηγανάκι. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα τυριά. Θερμαίνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν λιώσουν τα τυρια και γίνει ομοιόμορφο το μείγμα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό.
Μόλις έχουν ψηθεί και οι μπριζόλες μας, τις βάζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα των τυριών και από πάνω γαρνίρουμε με το τσιγαρισμένο μπέικον.
Σερβίρεται με ρύζι, πατάτες φούρνου αλλά και με πατάτες τηγανιτές.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου