Υλικά:
1 ποτήρι νερού ταχίνι
1 ποτήρι ζεστό νερό
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κανελογαρύφαλο σκόνη
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
2 πορτοκάλια στυμμένα το χυμό τους και το ξύσμα
500 γρμ. φαρίνα
μια χούφτα σταφίδες
μια χούφτα χουρμάδες σε κομματάκια
μια χούφτα καρύδια
Πως γίνεται:
Ανακατεύουμε πρώτα το ταχίνι (βαζάκι εμπορίου) με το ζεστό νερό. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά μέσα, ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει χυλός και μετά, αλευρώνουμε ένα ταψί ή πιρέξ αν έχετε μεγαλούτσικο, ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και ρίχνουμε το χυλό μέσα όπως είναι.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου και το δοκιμάζουμε όπως το κέικ με το μαχαίρι να μην κολάει όταν το βάζουμε μέσα. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε και ρίχνουμε αν θέλουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου