Υλικά:
μισό κιλό φακές
ένα φλυτζάνι ρύζι (για σούπα)
ένα κύβο λαχανικών
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι/πιπέρι
ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο
Πως γίνεται:
Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά. Πετάμε το νερό και βάζουμε πάλι τις φακές σε καινούριο νερό (περίπου 8 φλυτζάνια) και βράζουμε για 30 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ρύζι, καλά πλυμένο, 1 κύβο λαχανικών,τα κρεμύδια ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστεί το νερό. Πρέπει να είναι χυλωμένο, όχι σούπα. Να έχετε κατά νου, ότι οι φακές και το ρύζι απορροφούν νερό και μετά το σβύσιμο της εστίας. μη σας κάνει εντύπωση, όταν κλείσετε τη φωτιά πρέπει να υπάρχει νεράκι αρκετό στο χυλό μας γιατί μέχρι να σερβιριστεί το νερό θα έχει φύγει σχεδόν τελείως. Αν θέλετε ρίχνετε μετά από πάνω ελαιόλαδο ωμό όταν το σερβίρετε.
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!
μισό κιλό φακές
ένα φλυτζάνι ρύζι (για σούπα)
ένα κύβο λαχανικών
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι/πιπέρι
ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο
Πως γίνεται:
Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά. Πετάμε το νερό και βάζουμε πάλι τις φακές σε καινούριο νερό (περίπου 8 φλυτζάνια) και βράζουμε για 30 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ρύζι, καλά πλυμένο, 1 κύβο λαχανικών,τα κρεμύδια ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστεί το νερό. Πρέπει να είναι χυλωμένο, όχι σούπα. Να έχετε κατά νου, ότι οι φακές και το ρύζι απορροφούν νερό και μετά το σβύσιμο της εστίας. μη σας κάνει εντύπωση, όταν κλείσετε τη φωτιά πρέπει να υπάρχει νεράκι αρκετό στο χυλό μας γιατί μέχρι να σερβιριστεί το νερό θα έχει φύγει σχεδόν τελείως. Αν θέλετε ρίχνετε μετά από πάνω ελαιόλαδο ωμό όταν το σερβίρετε.
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου