Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Λικέρ Κεράσι

Υλικά:
2 λίτρα ρακί
1 κιλό κεράσια καθαρισμένα από κουκούτσι
1 κιλό ζάχαρη
4 καρφάκια γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλλα

Πως γίνεται:

Βάζουμε τα κεράσια ξεκουκουτσιασμένα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα για 3 ώρες να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα βάζουμε σε μια μεγάλη γυάλα μαζί με τη ρακί και τα μυρωδικά.
Μετά από 45 μέρες σουρώνουμε το λικέρ σε μπουκάλια με τούλι, το αφήνουμε για 15 ημέρες ακόμα μέχρι να καθαρίσει το χρώμα του και είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Κρατάει περίπου 2 μήνες, μπαίνει και στο ψυγείο αν το επιθυμείτε κρύο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου