Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Παγωμένη σούπα αγγουριού

Υλικά:
5 αγγούρια ξεφλουδισμένα
1/2 φλ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 λεμόνια (χυμός)
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
1/4 φλ. φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες με το πράσινο
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. κίμινο
Αλάτι
Φρεσκοτριμένο πιπέρι

Πως γίνεται:
Χτυπάμε τα αγγούρια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ με ψιλοκομμένες πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το κίμινο και αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε με μερικά φυλλαράκια κόλιανδρου και μια μικρή κουταλίτσα γιαουρτιού σε κάθε μπολάκι. Ότι δε σας αρέσει από τα μυρωδικά απλά δεν το βάζετε! Καλή σας όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου