Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

Παγωτό Μαστίχας με Τριαντάφυλλο

Υλικά:
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό
1 πράσινη φυτική σαντιγί
2-3 σταγόνες μαστίχας λιωμένες σε σκόνη με 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη άχνη
Μισή κούπα γλυκό τριαντάφυλλο ή σάλτσα φρούτου

Πως γίνεται:
Χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, για 1 με 2 λεπτά, το γιαούρτι να αφρατέψει και να γίνει λείο. Εάν μας αρέσει ρίχνουμε μέσα και το γλυκό ή το λιωμένο φρούτο αλλιώς το κρατάμε για γαρνίρισμα στο τέλος. Ρίχνουμε επίσης τη σκόνη μαστίχας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Μπορούμε να προσθέσουμε και λικέρ με άρωμα μαστίχας. Κατόπιν χτυπάμε τη σαντιγί σε ξεχωριστό μπολ και την ενώνουμε με το μείγμα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, όχι πολύ μεγάλο, για να χωράει στην κατάψυξη, στρώνουμε ένα μέρος της κρέμας, σκεπάζουμε με μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Η τελευταία επιφάνεια πρέπει να καλυφθεί με κρέμα και όχι με μπισκότα. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη και αφού παγώσει το κόβουμε σε κομμάτια (αν προλάβουμε) και σερβίρουμε με γαρνίρισμα το γλυκό ή τη σάλτσα φρούτων (αν προλάβουμε επίσης).
Καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου