Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Γιαουρτόπιτα γλυκειά

Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι
1 κιλό σιμιγδάλι (ίσως και λίγο λιγότερο)
μισό κιλό ζάχαρη
άλλο μισό κιλό ζάχαρη για το σιρόπι
3 κουταλιές σούπας αμύγδαλα τριμμένα
1 πορτοκάλι
μισό λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα φαγητού

Πως γίνεται:
Χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, και το χυμό από το πορτοκάλι. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό από το μισό λεμόνι και τα βάζουμε και αυτά. Τα χτυπάμε καλά. Λαδώνουμε/βουτυρώνουμε το ταψί μας πασπαλίζουμε με λίγο σιμγδάλι και στρώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το χαράζουμε σε κομμάτια. Φτιάχνουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη τη φλούδα από το λεμόνι και 2 ποτήρια νερό. Μόλις γίνει και το σιρόπι το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την πίτα μας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου