Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Ντολμαδάκια

Υλικά:
(για 30 ντολμαδάκια)
Αμπελόφυλλα σε βαζάκια ή όπως τα έχετε
3 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές σούπας άνηθο (και 3 ακόμη καλύτερα)
δυόσμο
λάδι (5+5 κουταλιές της σούπας)
1,5 ποτήρι ρύζι
αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι μισό ποτήρι

Πως γίνεται:
Τρίβουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το δυόσμο. Τα βάζουμε σε μπωλ, προσθέτουμε το μισό λάδι, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Γεμίζουμε τα αμπελόφυλλα και τα τυλίγουμε. Τα βάζουμε στη σειρά στην κατσαρόλα μια και δυο στρώσεις. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο να καλύπτονται όλα. Ρίχνουμε από πάνω ένα ποτήρι νερό λίγο αλάτι και το υπόλοιπο λάδι. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Τα αμπελόφυλλα υπάρχουν σε βαζάκια στα σ/μ σε διάφορες ποσότητες.
Είναι λίγο μπελάς το τύλιγμα αλλά αξίζει τον κόπο. Καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου