Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Σταφιδόψωμο περίεργο

Υλικά:
300 γρ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές
700 γρ. αλεύρι
250 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
νερό 4 κούπες του τσαγιού (περίπου 600m)

Πως γίνεται:
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα στερεά και κάνουμε μια λακούβα στην μέση.
Εκεί ρίχνουμε το λάδι μαζί με το νερό όσο πάρει για να γίνει χυλός λίγο πιο σφιχτός από αυτόν του κέικ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή με το χέρι μας.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς, σε ζεστό φούρνο για μια ώρα το πολύ όπως το κέικ.
Όταν ξεροψηθεί κάνει πολύ ωραία τραγανή κόρα, αλλά να προσέχετε να το κοιτάτε για να μην αρπάξει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου