Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Αλμυρά μάφινς με ανθότυρο και λαχανικά

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
•125 γραμ. λιωμένο Βιτάμ κλασικό
•3 αβγά
•200 γραμ. τριμμένο ανθότυρο
•2 φρέσκα κρεμμυδάκια
•1 φλιτζάνι τριμμένα καρότα
•1 φλιτζάνι τριμμένα κολοκυθάκια
•2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κουτ. της σούπας Βιτάμ και λίγο αλεύρι για την φόρμα
 
Πως γίνεται:
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το Βιτάμ, προσθέστε τα αβγά χτυπημένα, τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το ανθότυρο, τον δυόσμο και λίγο αλάτι.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν τα υλικά. Αλείψτε με το Βιτάμ  και αλευρώστε το εσωτερικό μίας φόρμας με 12 θήκες για μάφινς. Μοιράστε το μείγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν τα μάφινς, βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα για λίγη ώρα μέχρι να τα ξεφορμάρετε. Αν δεν τα θέλετε σε μάφινς γίνεται και ολοκληρο 'κέικ' σε φόρμα απλώς το κόβετε σε φέτες.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου