Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Κουραμπιεδάκια πεντανόστιμα!

Υλικά:
(για 40-50 κομμάτια)
1 φλυτζάνι βούτυρο άσπρο
1 φλυτζάνι βιτάμ
μισό φλυτζάνι άχνη
λίγη βανίλια
1 φλυτζάνι αμύγδαλα καθαρισμένα καβουρδισμένα
4 μπορεί και 5 φλυτζάνια αλέυρι για όλες τις χρήσεις
ελάχιστο κονιάκ
άχνη για το πασπάλισμα

Πως γίνεται:
Χτυπάμε τα δυο βούτυρα μέχρι να γίνουν άσπρα και αφράτα. Ρίχνουμε δυο φλυτζάνια αλεύρι, τη βανίλια, το κονιάκ (μισό σφηνάκι) και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο αλέυρι μέχρι η ζύμη να μην κολάει και να είναι αφράτοι. Μετά πλάθουμε τη ζύμη σε ότι σχήμα θέλουμε, βάζουμε τα κουραμπιεδάκια στο ταψί σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Μόλις βγούν τους τυλίγουμε σε άχνη, τους βάζουμε σε πιατέλα και κοσκινίζουμε από πάνω όση άχνη θέλουμε για να γίνουν χιονισμένοι. Αν θέλετε πρίν τους βάλετε στην άχνη τους ραντίζετε και με ροδόνερο.
Καλή επιτυχία!
(φέτος επειδή προβλέπεται να κάνω πολλούς από αυτούς, έκανα το 'τάπερ της άχνης', ένα στρογγυλό ταπεράκι γεμάτο με άχνη (μόνιμα) και εκεί ρίχνω τους κουραμπιέδες ζεστούς για να αρπάξουν αμέσως άχνη και να γίνουν σούπερ!)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου