Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Γιαπράκια του βουνού αυγολέμονο


Υλικά:
1 λάχανο (ίσα να χωράει στην κατσαρόλα/χύτρα)
μισό κιλό και λίγο παραπάνω κιμά (ανακατεμένο χοιρινό - μοσχάρι)
αλάτι/πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
λάδι
ρύζι νυχάκι/καρολίνα
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο τριμμένο
1 πράσο τριμμένο και αυτό

Πως γίνεται:


Βράζουμε το λάχανο να μαλακώσει. Το ανοίγουμε σε φύλλα και το έχουμε έτοιμο (να χει κρυώσει λίγο γιατί θα τσουρουφλιστούμε). Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε σα να κάνουμε γιουβαρλάκια. Σιγά σιγά τα τυλίγουμε στα φύλλα από το λάχανο και τα βάζουμε σε νερό που βράζει, με λίγο αλάτι και ένα κύβο λαχανικών. Κλείνουμε τη χύτρα και τα βράζουμε για 10 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει (αν έχετε κατσαρόλα απλή θέλει μισή ώρα περίπου κοιτώντας το νερό μην τελειώσει). Το νερό το υπολογίζουμε με το μάτι ανάλογα πως το θέλουμε για να γίνει μετά αυγολέμονο. Πάνω κάτω είναι 5 μεγάλα ποτήρια νερού. Μόλις τελειώσουν ανοίγουμε την κατσαρόλα και κάνουμε αυγολέμονο στο ζουμί που υπάρχει. Αν το θέλετε ακόμη πιο πηχτό (εγώ έτσι το κάνω πάντα να γίνει σα κρέμα) το πήζουμε με λίγο κορνφλάουρ, αλλά με προσοχή να μη σβολιάσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου