Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

Κρεμοσοκολατοκόλαση!

Υλικά:
1 λίτρο γάλα
1 κουτί ανθος αραβοσίτου
250 γρ. κουβερτούρα
6 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. βιτάμ
2 πακέτα πτι μπερ (εγώ έβαλα Μιράντα και ήταν ακόμη πιο νοστιμο) σπασμένα στα τέσσερα

για το από πάνω
1 κουτάκι morfat
1 ζαχαρούχο
τρούφα

Πως γίνεται:
Ετοιμάζουμε τα μπισκότα μας, τα σπάμε και τα βάζουμε στο σκεύος στο οποίο θα μείνει κιόλας το γλυκό κατά προτίμηση πιρέξ. Βάζουμε τα 3/4 από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε στο μούλτι το υπόλοιπο γάλα και όλο το άνθος αραβοσίτου (ή και κάστερ πάουντερ το ίδιο είναι) και χτυπάμε καλά να ενωθούν. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μούλτι μέσα στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα μας το ρίχνουμε στα σπασμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
Γαρνίρουμε με τη morfat που έχουμε χτυπήσει μαζί με το ζαχαρούχο σε σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά καλα, και το στολίζουμε με την τρούφα ή όπως αλλιώς μας αρέσει. Το τρώμε άμεσα και μετα μανίας!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου