Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα για να υποδεχτούμε το Νέο Έτος με γλύκα!

Υλικά:
3 φλυτζάνια φαρίνα (αν δε σας αρέσει η φαρίνα βάλτε 3 φλυτζάνια αλεύρι για τσουρέκι ή απλό και 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν)
4 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι βούτυρο
2-3 βανίλιες
ένα φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 φλυτζάνι αμύγδαλα αλεσμένα στο multi
λίγο μαστίχα/μαχλέπι ή και τα δύο (πολύ λίγο γιατί πικραίνει άμα βάλετε παραπάνω, στην άκρη από το κουταλάκι ίσα για τη γεύση)

Πως γίνεται:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει τελείως, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε τη βανίλια, το πορτοκάλι και το ξύσμα και μετά το αλεύρι, τη μαστίχα και το μαχλέπι. Τα χτυπάμε ακόμη λίγο να αφρατέψουν και τέλος προσθέτουμε και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Αν θέλετε τα καβουρδίζετε λίγο όπως στους κουραμπιέδες αλλά να μην καψαλιστούν. Αν θέλετε αντί για αμύγδαλα βάζετε καρύδια, όπως αρέσει στον καθένα η γεύση. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή στρογγυλή φόρμα για κέικ χωρίς την τρύπα όμως στη μέση, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Το φλουρί μπαίνει τελευταία στιγμή τυλιγμένο φυσικά σε αλουμινόχαρτο. Μόλις βγει η βασιλόπιτα την πασπαλίζουμε με άχνη, κάνουμε και διάφορα σχέδια με κουβερτούρα ή ότι άλλο θέλετε από πάνω και ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ!
(φωτογραφίες ως το τέλος της μέρας!)

Καλή επιτυχία, καλή Χρονιά και καλή τύχη σε όλους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr