Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Γέμιση για κοτόπουλο (ή γαλοπούλα)

Υλικά:
μισό κιλό συκωτάκια πουλιών
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
μισό φλιτζάνι ρύζι
μισό φλιτζάνι μαυροδάφνη
Σταφίδες αρκετές
Κάστανα όσα θέλετε.
Κουκουνάρι όσο θέλετε
Αλατοπίπερο
λάδι
αν θέλετε βάζετε και ξερά δαμάσκηνα

Πως γίνεται:
Τσιγαρίζουμε πρώτα λίγο τα συκωτάκια να μαλακώσουν και να 'αρπάξουν'. Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και τα σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε και λίγο νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου (να είναι τα συκωτάκια μαλακά). Εγώ το ρύζι το κάνω ξεχωριστά, με βολεύει περισσότερο και δεν με δυσκολεύει με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και το έτοιμο ρύζι μέσα και τα αφήνουμε μέχρι να μην έχουν πολλά ζουμιά. Μπαίνει και μέσα στην κότα για να ψηθεί, είναι και έτοιμη να φαγωθεί σα συνοδευτικό. Εσείς αποφασίζετε! Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου