Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Μελομακάρονα (της γιαγιάς)

Υλικά:
2 φλυτζάνια καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
μισό φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
μισό φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
σχεδόν ένα κιλό αλεύρι μέχρι η ζύμη να ναι μαλακή
ένα κουταλάκι σκόνη κανελογαρύφαλο
ένα κουταλάκι μπέικιν
μισό κουταλάκι σόδα φαγητού
καρύδια ολόκληρα για μέσα, ή τριμμένα για από πάνω ή και τα δυο αν θέλετε.

Σιρόπι: 
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
μισό φλυτζάνι μέλι
λεμόνι στιμμένο (ένα λεμόνι φτάνει)
ένα ξύλλο κανέλας αν θέλετε

Πως γίνεται:
Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και σιγά σιγά προσθέτουμε όλα τα υλικά, πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή και λίγο ακόμη ώρα. Μόλις βγουν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα σιροπιάζουμε. Πρέπει να ναι ζεστο το μπισκότο και πιο κρύο το σιρόπι. Τα βάζουμε βγάζουμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα από το σιρόπι για να μη μαλακώσουν πολύ. Από πάνω τρίβουμε καρύδι ανακατεμένο με κανελογαρύφαλο σκόνη και τα πασπαλίζουμε.
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου