Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Μους βανίλια

Υλικά:
2 φλυτζάνια γάλα
4 κροκάδια αυγών
ελάχιστο αλάτι
βανίλια
μισό φλυτζάνι ζάχαρη
μισό κιλό κρέμα σαντιγύ

Πως γίνεται:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί αρκετά (όχι να βράσει όμως). Χτυπάμε τα κροκάδια με το αλάτι, τη βανίλια και τη ζάχαρη σιγά σιγά. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, για 15 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το μισό κιλό σαντιγί (έτοιμη ή την φτιάχνουμε μόνοι μας). Ανακατεύουμε με προσοχή και τα βάζουμε στην κατάψυξη για μια ωρίτσα. Μετά από μια ώρα τα βγάζουμε, τα χτυπάμε ακόμη μια φορά γρήγορα και τα αφήνουμε στην καταψυξη για 4 ώρες να παγώσουν καλά. Τρώγεται άμεσα γιαυτό προσοχή!!!! Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου