Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Πατατόπιτα

Συνοδεύει ότι είδους γέυμα, τρώγεται οποιαδήποτε ώρα και μέρα γενικά είναι  κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή  και άπειρα χορταστική!


Υλικά:
2 κιλά πατάτες
1 πράσο
αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
μισό φλιτζάνι λάδι
Σφολιάτα ή δικό μας φύλλο
και ακόμη μισό φλιτζάνι λάδι
(αν θέλουμε για παραλλαγή βάζουμε και φέτα πιπεράτη/πικάντικη)

Πως γίνεται:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο, αρκετό αλάτι (γιατί το τραβάει η πατάτα) και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίζνουμε το αλεύρι και το πρώτο φλιτζάνι λάδι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το ένα φύλλο λαδωμένο, σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση όπως είναι. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο λαδωμένο και αυτό. Ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι λάδι στο τέλος πάνω από την πίτα και το κλασικό ανακάτεμα σουρωτής και αυγών, αφού την χαράξουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Οι συμβουλές μου:
Αν θέλετε βάζετε και έτοιμα φύλλα αντί για σφολιάτα με το μοίρασμα πέντε κάτω ένα ενδιάμεσα, τέσσερα επάνω. Αν κάνουμε φύλλο, θέλει ένα κάτω ένα στη μέση λίγο πιο λεπτό και ένα επάνω

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου