Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Φοντάν (επειδή μελέτησα τη γιαγιά μου σήμερα και το θυμήθηκα)

Υλικά:
μισό ποτήρι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
ενάμισι ποτήρι ζάχαρη
δύο κουταλιές της σούπας κακάο
μια κουταλιά βιτάμ
300 γραμμάρια καρύδι ψίχα
τρούφα

Πως γίνεται:
Βάζετε στην κατσαρόλα το εβαπορέ, τη ζάχαρη, το κακάο και το βιτάμ. Τα βάζετε στη φωτιά στο χαμηλό. Μόλις αρχίσει να βράζει το κατεβάζετε και ρίχνετε το καρύδι. Το βάζετε όλο μαζί στο ψυγείο να σφίξει. Μετά το πλάθετε σε μπαλάκια και το τυλίγετε στην τρούφα.
Πεντανόστιμα και πανεύκολα, αν δε τα φάτε όλα ίσως μείνουν και για κέρασμα παραδοσιακό!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου