Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Γιαουρτοτυρόπιτα με παστουρμά (αυτοσχέδια και καταλάθος)

Υλικά:
2 στραγγιστά γιαούρτια
1 πακέτο φύλλα για πίτα ή σφολιάτα ή φύλλο δικό σας
μισό κιλό φέτα (μπορείτε να βάλετε και λίγο ξινομυζήθρα)
λάδι 3-4 κουταλιές
10 φέτες παστουρμά σε κομματάκια (ή λιγότερο αν δε σας αρέσει τόσο έντονη γεύση)

Πως γίνεται:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπώλ. Βάζουμε τα φύλλα στο ταψί με το γνωστό τρόπο, (καλύτερα να τα αλείψετε με βιτάμ και όχι με λάδι σε αυτήν την πίτα), και από πάνω επίσης το γνωστό κόλπο με τη σόδα και το αυγό (κρόκος αυγού χτυπημένος με σουρωτή και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα).
Τη βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς και έτοιμη!
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τον παστουρμά με σαλάμι αέρως για πιο ελαφριά γεύση, ή αν δε σας αρέσει ο παστουρμάς.
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου