Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ροδακινόπιτα

Υλικα:
4 κούπες ροδάκινα
2 κούπες φάριν απ
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες γάλα
 250γρ. βούτυρο/βιτάμ
3 αυγά
2 βανίλιες

Πως γίνεται:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ζεματίζουμε για λίγα λεπτά τα ροδάκινα για να αφαιρέσουμε την φλούδα τους και να μαλακώσουν λίγο. Τα κόβουμε σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με τη μισή κούπα ζάχαρης. Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μέσα στο ταψί που θα κάνουμε την ροδακινόπιτα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και προσθέτουμε ανακατεύοντας με το χέρι το αλεύρι. Στρώνουμε τα ροδάκινα μέσα στο ταψί μας που έχει το λιωμένο βούτυρο ώστε να μην μένουν κενά και αδειάζουμε πάνω τους το μείγμα ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού και να καλύψει όλο το ταψί μας. Ψήνουμε τη ροδακινόπιτα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου και την σερβίρουμ γυρίζοντάς την ανάποδα, ώστε τα ροδάκινα να είναι πάνω, είτε ζεστή, είτε με παγωτό. Καλή σας όρεξη! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου