Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μαρμελάδα βανίλιες

Υλικά:
20 ώριμες βανίλιες
ζάχαρη ανάλογα με το πόσο θα βγουν οι βανίλιες, να είναι ίδιο βάρος
χυμό από μισό λεμόνι

Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις βανίλιες. Τις βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν πολτός. Μετά τις ζυγίζουμε και ανάλογα βάζουμε και τόση ζάχαρη να είναι ίδιο βάρος ακριβώς. Βάζουμε πρώτα τις βανίλιες σε βαθιά κατσαρόλα να πάρουν μια βράση. Μόλις αφρίσουν τις ξαφρίζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει, θα το δείτε με το μάτι. Πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία.
Αυτή η ποσότητα βγάζει 2 μεγάλα βαζάκια, αν θέλετε κάνετε παραπάνω αλλά δεν κρατάει πολύ αν δεν μπουν σε αποστειρωμένα και αεροστεγώς κλεισμένα βάζα.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου