Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακάτικα σουτζουκάκια

Υλικά:
μισό κιλό κιμά
ένα φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ λάδι
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο  (και τριμμένη φρυγανιά γίνεται αν δεν έχετε παλιό ψωμί)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα:
μισό φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλιτζάνι κρασί (κόκκινο, εγώ βάζω μαυροδάφνη)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκι  ψιλοκομμένο (μπορείτε να βάλετε και φρέσκια ντομάτα τώρα που έχουμε αφθονες)
μισό κουτάκι πουμαρό
αλάτι και πιπέρι


Πως γίνεται:
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο, μετα βάζουμε το αυγό και το ψωμί, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Τα πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και τα τηγανίζουμε κανονικά. Όταν τηγανιστούν τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να μαζέψει το πολύ λάδι του τηγανίσματος.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το  λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα και το πουμαρο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά, μετά ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και αφήνουμε να πάρουν δύο τρεις βράσεις για να δέσουν με τη σάλτσα.
Αν θέλετε, τα σουτζουκάκια μπορείτε να τα κάνετε και στο φούρνο σε γκριλ ή κανονικά όπως τα μπιφτέκια για να μη γίνουν πολύ βαριά και παχυντικά, μην ανησυχείτε γίνονται εξίσου νόστιμα μόλις δέσουν στη σάλτσα.
Σερβίρονται με ρύζι, κριθαράκι και φυσικά με τηγανιτές πατάτες! (είπαμε φαγητό Κυριακής είναι ας έχει τηγανιτές πατάτες σήμερα!!!!)
Καλή σας όρεξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr