Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μοσχάρι κατσαρόλας καλοκαιρινό

Υλικά:
1 κιλό σπάλα
1 κιλό καρότα σε ροδέλες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
1 φλυτζάνι βιτάμ
άνηθο
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

Πως γίνεται:
Βάζουμε στη κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν με το βιτάμ για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας κομμένο φυσικά, τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατέυουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί. Βάζουμε ανάλογο νερό (χύτρα, κατσαρόλα απλή) και τα αφήνουμε να βράσουν 45-50 λεπτά στη χύτρα ή 1,5 περίπου ώρα στην κατσαρόλα. Δέκα λεπτά πριν το τέλος βάζουμε τον άνηθο και το λεμόνι. Αν το κάνετε στη χύτρα την ανοίγετε αφού γίνει το φαγητό βάζετε τον άνηθο και το λεμόνι και την ξανακλείνετε για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες τηγανητές (πιο ωραίο είναι με πατάτες). Καλή σας όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου