Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Πιπεριές γεμιστές με κιμά και φέτα

Υλικά:
8 χρωματιστές πιπεριές
σχεδόν ένα κιλό κιμά ανάμικτο διπλοαλεσμένο
3 ασπράδια βραστών αβγών
3 κουταλιές λάδι
δυόσμο
100 γραμμάρια φέτα
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
μισό φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ποτήρι χυμό ντομάτα
αλάτι/πιπέρι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια

Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τις πιπεριές, τις πλένουμε και τις βάζουμε ανάποδα σε πετσέτα να στεγνώσουν πολύ καλά. Τρίβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα βάζουμε να σωταριστούν λίγο, προσθέτοντας και τον κιμά. Ρίχνουμε τον πελτέ με το χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι, βάζουμε και λίγο νερό αν χρειάζετε και τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τα ασπράδια ψιλοκομμένα, τη φέτα σε κομματάκια, το καρότο σε κομματάκια ή τριμμένο όπως θέλετε.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα, και από πάνω ρίχνουμε την φρυγανιά και το τριμμένο κεφαλοτύρι τα οποία τα χουμε ανακατέψει πρώτα μαζί. Ψήνουμε τις πιπεριές σε ταψί με λίγο λάδι, για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τρώμε ότι προλαβαίνουμε γιατί δεν μένει ούτε ίχνος με το που θα βγει από το φούρνο!!!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

1 σχόλια:

Eri είπε...

Αννα μου καλως σε βρήκα, πολύ ωραία παραλλαγή!

Δημοσίευση σχολίου