Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Τυροπιτάκια Κυριακάτικα

Υλικά:
1 φακελάκι μαγιά
1 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
1φλυτζάνι λάδι (καλαμποκέλαιο καλύτερα)
αλεύρι όσο πάρει
Γέμιση:
2 αβγά χτυπημένα
τυρί (2 φλυτζάνια περίπου, εγώ βάζω φέτα σκληρή με ανθότυρο ανακατεμένα)

Πως γίνεται:
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί. Η ζύμη πρέπει να είναι όπως του ψωμιού κανονική, όχι πολύ σκληρή αλλά ούτε και πολύ μαλακή. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας σε ζεστό μέρος για 40 λεπτάκια περίπου. Κάνουμε τη γέμιση μας, και κρατάμε λίγο από τα χτυπημένα αβγά για να τα αλείψουμε από πάνω. Αν θέλετε παραπάνω κομμάτια, διπλασιάζετε τα υλικά. Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, την ξαναζυμώνουμε λίγο, ανοίγουμε μισοφέγγαρα και γεμίζουμε. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο, αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο αβγό και ψήνουμε για μισή ωρίτσα στους 180 βαθμούς, θα τα δείτε να κοκκινίζουν. Γίνονται σαν κουρού και είναι πάρα πολύ νόστιμα. Για όλες τις ώρες και ιδανικά για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο! Φυσικά μέσα στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε, ζαμπόν, μπέικον, άλλα τυριά, όπως σας αρέσει. Καλή επιτυχία!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου