Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Κολοκυθάκια γεμιστά

Υλικά:
1,5 κιλό κολοκυθάκια
μισό κιλό κιμά
μισό φλυτζάνι ρύζι (γλασέ)
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι/πιπέρι
την ψίχα από τα κολοκυθάκια (τη μαλακή)
μισό ακόμη φλυτζάνι βούτυρο

Πως γίνεται:
Αδειάζετε τα κολοκυθάκια από την ψίχα τους. Κρατάτε το μαλακό μέρος για τη γέμιση. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (το βούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με λάδι). Μπορούμε και να τα τσιγαρίσουμε με λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, αλλά γίνονται πιο βαριά μετα. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με νερό που βράζει και μισό φλυτζάνι βούτυρο ή λάδι ακόμη. Το νερό πρέπει να ναι λίγο παραπάνω από τη μέση αλλά να μη τα σκεπάζει. Τα βράζουμε για 15 λεπτά στη χύτρα ή για 35 λεπτά στην κατσαρόλα (προσέχετε μη τελειώσει το νερό). Κάνουμε ως συνήθως το αυγολέμονο, ή τα βγάζουμε, τα ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο να πάρουν χρώμα και ρίχνουμε μπεσαμέλ από πάνω. Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου