Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Μελιτζανόρυζο

Υλικά:
4 μελιτζάνες μεγαλούτσικες
2 φλυτζάνια ρύζι
3 ντομάτες
μαϊντανό αν θέλετε
1 κρεμμύδι
λάδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
κανέλα ελάχιστη
αλάτι/πιπέρι

Πως γίνεται:
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις μελιτζάνες. Τις σοτάρουμε με το λάδι για λίγο, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε λίγο ακόμη. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε κιαυτά. Αλέθουμε τις ντομάτες σε σάλτσα (αν βαριέστε πάρτε έτοιμη σάλτσα ντοματάκια), προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν οι μελιτζάνες βάζουμε 2,5 ποτήρια νερό και το ρύζι. Μόλις βράσει το ρύζι και τελειώσουν τα νερά το φαγητό είναι έτοιμο. Ρίχνουμε λίγη κανέλα από πάνω για τη μυρωδιά. Τρώμε άμεσα.
Καλή επιτυχία! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου